Vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Lietojot vietni, jūs apliecināt, ka piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Dobeles Komunālie Pakalpojumi

Uzsākam tekstila apsaimniekošanu

Lai samazinātu tekstila atkritumu apjomu  un veicinātu to savākšanu, šķirošanu un atkārtotu pārstrādi, Eiropas Savienības direktīvas paredz, ka no 2025.gada ES dalībvalstīm ir pienākums nodrošināt tekstilizstrādājumu dalītu vākšanu, to paredz arī Atkritumu apsaimniekošanas valsts plāns 2021.-2028.gadam.

SIA “Dobeles komunālie pakalpojumi” sadarbībā ar AS “AJ Power Recycling” un SIA “3R” no februāra piedāvā iespēju iedzīvotājiem šķirot  tekstila atkritumus  ar mērķi izveidot, attīstīt, pilnveidot tekstila šķirošanas infrastruktūru. Pakalpojums tiek nodrošināts bez maksas. Sākotnēji  SIA “Dobeles komunālie pakalpojumi” tekstila šķirošanas konteinerus izvietos šķiroto atkritumu apsaimniekošanas laukumā Dobelē Spodrības ielā 2, pie Dobeles vidusskolas un Bērzes, Bikstu, Dobeles, Jaunbērzes, Krimūnu, Naudītes, Penkules pagastos šķiroto atkritumu īslaicīgās uzglabāšanas novietnēs.  

Nākotnē plānots izvietot tekstila šķirošanas konteinerus visās šķiroto atkritumu īslaicīgās uzglabāšanas novietnēs pagastos un papildināt to skaitu pilsētā.

Tekstila šķirošanas konteineros iedzīvotāji aicināti ievietot atkārtotai lietošanai derīgus apģērbus: (kreklus, bikses, jakas, kleitas, svārkus, mēteļus, šalles, cimdus, cepures) un apavus. Apģērbam un apaviem jābūt tīriem, sausiem, bez bojājumiem.